Wanneer ben je een goeie coach/healer? Een vraag die jarenlang bij me opplopte. Iedere keer als ik weer een cursus had gevolgd zei mijn mind het is nog niet genoeg, dus dan begon ik weer aan een nieuwe cursus. 2019 was het jaar van de ommekeer, toen kon ik intens voelen wat mijn missie is: Mensen begeleiden en coachen met hun worstelingen in het leven, zowel op lichamelijk als op emotioneel vlak. Hieronder in het kort een impressie van mijn leven en hoe ik ben gekomen waar ik nu sta:

Ik ben inmiddels 55 jaar, geboren in Zeeland, op mijn achttiende verhuisd naar de Randstad, samen gaan wonen, studie Schoevers gevolgd, getrouwd, lieve echtgenoot, twee prachtige kinderen, inmiddels een schat van een kleinzoon van 8, eigenaresse geweest van succesvol makelaarskantoor en 4 jaar lang een zeer goedlopende B&B gerund. Klinkt als een droomscenario. Jammer genoeg voelde het voor mij niet zo. Gedurende mijn gehele leven op zoek geweest naar geluk. Wat is dit eigenlijk, hoe creëer ik dit, is het te koop, haal ik het uit eten, alcohol, sigaret, werken of shoppen? Kan mijn man het me geven? Altijd bezig met de toekomst en verleden maar nooit met het heden en niet kunnen genieten van het moment. Een hoofd dat nooit stilstond, altijd hard werken, zorgen voor iedereen behalve voor mezelf want dan kreeg ik complimentjes. Heel lang gedacht dat dit mijn geluk was, zelfs toen er na deze levenshouding een postnatale depressie en later een burnout volgde. 10 jaar geleden besloot mijn echtgenoot te stoppen als makelaar en werd ons makelaarskantoor verkocht. Mijn wereld stortte in. Alle tools waarvan ik dacht dat zij voor mijn geluk zorgden vielen plots weg en ik moest of ik wilde of niet naar mijn gevoel. Een enorme boosheid, die achteraf al mijn gehele leven in mij zat, was niet meer te onderdrukken, kwam zo heftig naar boven dat ik er zelf angstig van werd en besloot met mezelf aan de slag te gaan. Achteraf is hier de ommekeer gestart. Vele cursussen gedaan om verder bewust te worden en te groeien op mijn pad. Bewust geworden van patronen en overtuigingen die diepgeworteld in iedereen zitten, die we vanaf de geboorte al meekrijgen en hoe ons dit vormt gedurende ons verdere leven. Mijn schaduwkanten, die eenieder in zich heeft te zien en leren omarmen. Doen we dingen en handelen we vanuit ons eigen hart of is het een patroon of overtuiging wat vader, moeder, een familielid, vriend, leraar, partner etc. erin heeft gestopt? Wat voor emotie geeft dit ,hoe reageer ik op deze emotie, hoe voer ik de emotie af en uiteindelijk een leven te gaan leven door te voelen vanuit je innerlijke ik en niet meer te luisteren naar je mind, die gedurende de hele dag de regie overneemt. Het lichaam is een prachtig mooi instrument, die exact de juiste signalen afgeeft. Helaas negeren we deze te vaak en neemt onze mind de regie. Alle spanning, boosheid, frustratie, verdriet, etc. hopen zich gedurende ons leven op in ons lijf en ieder lichaam geeft daarop een andere reactie. Rugpijn, hoofdpijn, maagpijn, spierpijn, verkrampt lichaam, slapeloosheid, etc. Als ook deze signalen niet opgepikt worden kan een burnout het gevolg zijn.

Ons lichaam, een machine die exact weet wat hij moet doen en als er onbalans is dit exact aangeeft. Afgelopen jaren cursus Bowen-, Barsbehandelaar, Kinesiologie en Brightstar healing afgerond. En na iedere afronding van een cursus Het gevoel nu ga ik starten met mijn praktijk en direct een stemmetje erachteraan: je bent nog niet goed genoeg, dit kan jij niet, dit is niks voor jou. Dan liet ik het idee weer los. Pas na hele heftige periode in 2019, waar ik 100 % inzicht kreeg in mijn schaduwkanten , de Camino heb gelopen, waar ik mezelf emotioneel en lichamelijk enorm ben tegengekomen en daarna 8 maanden alleen heb gewoond en op mezelf was aangewezen, kon ik echt voelen dat dit mijn roeping is: Het opstarten van een eigen praktijk in combinatie met de B&B, waarbij ik datgene wat ik afgelopen jaren heb geleerd en vooral gevoeld in praktijk ga brengen. Cliënten begeleiden, waarbij het lichaam aangeeft wat nodig is om te helen en te genezen en niet het hoofd. EN hoe mooi is dit om dit te realiseren op een prachtige locatie aan de Spaanse Costa en te genieten van al het moois het leven te bieden heeft. Dit kan zijn in de vorm van een eenmalige sessie of behandeling, een VIP coaching week, of het deelnemen aan een van mijn retreats.

Ik kijk ernaar uit je een keer te ontmoeten om samen op welke wijze dan ook aan je innerlijke groei te werken.

Warme groet,

Anita